Αίθουσα οργάνων

Αίθουσα Οργάνων

ΒΑΡΗ:
4 λόγοι για να αγαπήσεις περισσότερο τη γυμναστική με βάρη 

Η άσκηση με βάρη εκτός του ότι βελτιώνει την εμφάνισή σου, ωφελεί και την υγεία. Μόλις δυο προπονήσεις ενδυνάμωσης με βάρη τη βδομάδα είναι ικανές για να σε κάνουν να δεις διαφορά. Δες για ποιους λόγους θα πρέπει να αγαπήσεις περισσότερο τη γυμναστική με βάρη και να την εντάξεις στην καθημερινότητά σου: 

Βελτιώνει το μεταβολισμό Εκτός από το χτίσιμο μυών, η γυμναστική με βάρη ενισχύει το μεταβολισμό και σε βοηθά να καις περισσότερες θερμίδες. Έρευνες έδειξαν ότι μετά την προπόνηση με αντιστάσεις καις 100 επιπλέον θερμίδες για 3 ημέρες μετά. Επιπλέον, κάθε μισό κιλό μυός καίει 7-10 θερμίδες έναντι 2-3 για μισό κιλό λίπους. 

Βοηθά στη διατήρηση του βάρους σου Αυτοί που κάνουν τακτικά ασκήσεις ενδυνάμωσης χάνουν βάρος και το διατηρούν ευκολότερα σε σχέση με αυτούς που δεν ασκούνται ή επιλέγουν άλλου είδους προπονήσεις. Επιπλέον, οι γυναίκες έχουν χαμηλότερα επίπεδα ενδοκοιλιακού λίπους το οποίο χάνεται δύσκολα και εγκυμονεί κινδύνους για τη μακροπρόθεσμη υγεία. 

Δυναμώνει τα οστά Καθώς μεγαλώνουμε τα οστά μας γίνονται πιο αδύναμα και κατ’ επέκταση ευάλωτα σε κατάγματα. Οι ασκήσεις με βάρη συμβάλλουν στη δημιουργία νέων κυττάρων, χτίζουν οστική πυκνότητα και ενδυναμώνουν τα οστά. 

Ενισχύει τη μνήμη Η γυμναστική με βάρη -κυρίως σε μεγαλύτερες ηλικίες- βελτιώνει τη συγκέντρωση και ενισχύει τη μνήμη βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. 
Βρες το γυμναστήριο που σου ταιριάζει!